Labels

Rangkaian Vitamin SHAKLEE

Rangkaian Vitamin SHAKLEE
Klik Gambar untuk ke blog ardina2u-vitamin4me.blogspot.com : Set penyusuan, set Berpantang​, set Hamil, set Keintiman, set Skincare, set Resdung, set kurus, set Kanak-kana​k dan macam2 lagi.

FROM Ardina2u

Assalamualaikum semua.

Selamat membeli dan meniaga. Terdapat pelbagai produk di Ardina2u untuk anda memilih. Belum cuba belum tahu. Saya di sini turut menyediakan peluang meniaga. Dapatkan keterangan tentang produk pilihan anda di link yang tertera di label menu.

Harga tertera bukan harga pemborong. Sila hubungi saya untuk berurusan.

Setiap produk mempunyai term and condition jika anda berminat berurusan dengan saya.

Hubungi
0102264635 / 019-3733976 / Whatsapp : / Email: ardina5@gmail.com / FB Page: Ardina2u : Biskut Raya
https://www.facebook.com/ardina2uCookies

Wassalam.

p/s: Jenguk2 MONTHLY promosi di Ardina2u. Selamat Bershopping!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Terima Kasih kepada semua yg setia bersama Ardina2u... Jemput like FB Ardina2u.

Wednesday, November 7, 2012

Penyakit 'KEPUTIHAN'


Di kalangan pakar perubatan, keputihan dikenali dengan istilah Leucorrhoe atau Fluor Albus. Keputihan sebenarnya adalah cairan yang keluar dari vagina. Keputihan ada dua jenis iaitu normal dan abnormal (penyakit).
 
Keputihan normal

Dalam keadaan normal, cairan yang keluar adalah bening, tidak berwarna, tidak berbau dan tidak gatal. Keputihan normal ini juga boleh dijadikan ukuran tingkat kesuburan si gadis. Sekiranya cairan putih bening ini sepanjang 20cm, ini menandakan yang seseorang wanita itu sangat subur. Cairan ini juga dikenali dengan nama cairan ovulasi.


Keputihan abnormal

Berupa cairan seperti susu, cairan yang likat dan liat berwarna kekuningan atau kadang-kadang seperti gumpalan keju yang boleh menimbulkan rasa gatal. Sekiranya agak parah, cairan ini boleh berwarna keabuan sehingga kehijauan dan berbau hanyir serta busuk.

 
Simptom KEPUTIHAN ABNORMAL
 
# Simptom 1
~ Lendir bewarna putih kekuningan,pekat bergumpal,berbau dan gatal di vagina
~ Penyebabnya ialah kulat Candida sp
~ Jika dibiarkan boleh melemahkan pertahanan diri dan menggalakkan bakteria bahaya lain merebak seperti E-Coli


# Simptom 2
~ Lendir berwarna kuning pekat kehijauan, berbuih dan berbau busuk.Vagina terasa sakit jika ditekan,kadang kadang disertai rasa sakit semasa buang air kecil dan ada bintil atau luka di bibir vagina serta gatal.
~ Penyebabnya ialah bakteria jenis Trichomonas vaginalis dan Enterobiasis
~ Kemungkinan penyakitnya ialah jangkitan penyakit kelamin

 
# Simptom 3
~ Lendir pekat dan kehijauan kadang-kadang bercampur darah, berbau hamis namun tidak timbul rasa gatal pada vagina dan terdapat luka.
~ Penyebabnya adalah virus dan dikhuatiri mungkin tanda tanda awal pra kanser rahim.
 

Keadaan yang menyebabkan berlaku KEPUTIHAN

1) Pada masa yang subur
    Pada waktu subur tubuh wanita akan giat menghasilkan hormon estrogen akibatnya  

    lendir yang dihasilkan vagina akan lebih banyak dari biasa.

2) Ketika hamil
    Ketika hamil hormon estrogen lebih dikeluarkan dan pada waktu itu keputihan penting

    untuk menjaga kelembapan sekaligus meningkatkan persediaan vagina melakukan 
    peregangan ketika waktu untuk melahirkan.

3) Saat terangsang
    Lendir di vagina akan lebih banyak keluar jika wanita terangsang secara seksual.Cairan 

    yang keluar ini berfungsi sebagai pelincir yang membantu saat melakukan hubungan 
    seksual.

4) Berat badan yang berlebihan
    Apabila lemak terlalu banyak di kaki atai celah paha dan kelangkang ini akan menjadikan 
    kawasan tadi lembab dan ini memudahkan kulat membiak dan keputihan akan terjadi.

5) Minum/memakan antibiotik dalam dos tinggi.
    Dalam vagina terdapat bakteria yang bertugas menstabilkan keasidan pH vagina agar  
    tetap dalam keadaan asid dan antibiotik yang diambil secara berlebihan akan membunuh 
    bakteria berguna tadi dan ini akan merosakkan kestabilan pH vagina dan akan 
    menyebabkan kulat dan bakteria berkembang baik dan menyebabkan keputihan.
Contoh vagina yang telah dijangkiti kulat.



 
Bagi penyakit "KEPUTIHAN", suplemen yang dicadangkan ialah Alfalfa Complex. Jom kita baca testimoni pengguna.
 
# Testimoni 1
 
 

Saya memang mempunyai masalah keputihan semenjak dari bangku sekolah menengah lagi. Akibat daripada tak alert tentang kebersihan bahagian tu. Zaman sekolah belum pandai nak pakai pantyliner ke hape. Bila meningkat dewasa, saya perhatikan keputihan saya makin teruk tapi tak berani nak pegi klinik. Segan. Dengar2 doktor akan masukkan ubat dalam kita punya tu. Lagilah takut.

Terbiarlah sampailah saya berkahwin dan hamil anak sulung. Semasa hamil, keputihan saya agak teruk jugak. Berbau dan berketul2. Malu dengan suami. Mujur suami jenis yang memahami. Suami suruh saya pegi check. Doktor bagi saya ubat yang masuk kat dalam kita punya tu.

Malangnya tak lama lepas tu keputihan saya datang balik. Sedih. Giveup. Lepas tu langsung saya tak makan/pakai apa-apa produk pun sampailah saya mencuba set B yang ada mengandungi alfalfa. Saya dimaklumkan alfalfa boleh mengurangkan keputihan.


Alhamdulillah setelah saya mencuba set trial yang untuk sebulan tu, keputihan saya dah x ade! Serius!!! Selalunya kalau saya pakai pantyliner daripada pagi, tengahari mesti dah penuh kesan keputihan tu tapi kali ni daripada pagi sampai petang, pantyliner saya bersih! Ya Allah rasa macam tak percaya.

Saya tunjuk dengan suami, suami tersenyum je. Kalau dulu nak tidur pun saya terpaksa pakai pantyliner, sekarang tak perlu lagi. Alhamdulillah... Tak sia-sia saya mencuba. Saya tak malu nak berkongsi kegembiraan dengan semua orang. Dulu ader.. sekarang tidak lagi....Hehe.Terima kasih Shaklee.:-)



Macam tulah hebatnya penangan Alfalfa ni. Keputihan yang dihidap bertahun-tahun kini sembuh dengan Alfalfa.

Harga runcit sebotol Alfalfa ialah RM56 untuk 330 biji. 
Berita baik nya, bulan November ialah BULAN SALES ALFALFA !!!!!!
Yesss...jom beli 2-3 botol terus, boleh buat stok atau hadiahkan pada kakak, adik atau kawan-kawan. Alang-alang harga tengah jatuh tergolek ni... ;-))


Untuk pesanan boleh hubungi saya,

Ardina
SMS/Call : 019-3733976
E-mail : ardina_5@yahoo.com

* COD bagi  Kg Pandan KL, Ampang, Serdang, Putrajaya dan kawasan sekitar.

Wednesday, October 17, 2012

Pengumuman - Agen Nilai and Salak Tinggi

Pengumuman..

Salam,
Bagi yang hendak self collect alas seterika ajaib di Nilai and Salak Tinggi.

Boleh juga dapatkan dari agen kami Encik Halim 0123258570.


Mempercepatkan keje2 menggosok dan kurang penat.. Insya-Allah..

Harga pada agen mengikut budi bicara agen.

Sekian, Terima Kasih.
Ardina2u



Sunday, August 5, 2012

Biskut Raya : Other Series


















Promosi RAYA 2012 SALE - Beli/Borong Alas Seterika Ajaib


Salam

Ardina2u akan membuat SALE utk JUALAN RAYA.. Jom ramai2 rebut peluang ini bermula 6-Aug sehingga 30-Sep 2012.
Cepat2 nanti menyesal bila promosi berakhir :).

Harga Promosi!
1@2alas - rm33 per alas free pos register (harga NORMAL rm36)
3@4alas - rm32 per alas free pos register (harga NORMAL rm36)

Pos Parcel : (free postage) Di sini sahaja anda jimat dlm ~rm7!
Untuk pembelian borong 5 alas
1)Alamat Semenanjung Melalui Pos Bungkusan: RM145 (Harga Normal :RM150.00)
2)Alamat Sabah & Sarawak Melalui Pos Bungkusan: RM150 (Harga Normal :RM155.00)


Untuk pembelian borong 10 alas
KOS PENGHANTARAN STOK (SEKOTAK X 10 UNIT)
1)Alamat Semenanjung Melalui Pos Bungkusan: RM240.00 (Harga Normal :RM255.00)
2)Alamat Sabah & Sarawak Melalui Pos Bungkusan: RM250.00 (Harga Normal :RM265.00)

Tuesday, July 31, 2012

BSY Black Magic Hair (Noni)

BSY Black Magic Hair
Menghitamkan rambut anda pada bila-bila masa dan di mana saja, memastikan anda melihat anggun.dan berseri.

 

Kesahihan dapat dipastikan melalui laman web ifanca


SYAMPOO HITAM BSY ADALAH DIIKTIRAF HALAL ANTARABANGSA OLEH IFANCA (WWW.IFANCA.ORG

Bahan-bahan dan keberkesanan

1. Diperbuat daripada tumbuhan herba (MENGKUDU) sebagai bahan kesihatan rambut. 
Intipati: Intipati semula jadi tulen daripada Polygonum multiflorum Thunb, ginseng, dan sebagainya, keberkesanan terbukti 6kali ganda dari syampu hitam rambut lain dalam pasaran

2, Sungguh mudah digunakan, keberkesanan hitam segera selepas penggunaan ringan: Hanya perlu 7-minit untuk menghitamkan rambut anda secara semulajadi, bila-bila dan di mana jua. Ia memastikan kehitaman rambut anda terserlah dari akar ke bahagian terakhir rambut.
3, Satu gabungan sempurna dengan ciri-ciri penghitaman rambut, seumpama vitamin dan perapi rambut. Kini anda boleh tampil dengan lebih yakin tanpa uban dan kelemumur.

4.Penggunaan berterusan 4 kali sebulan akan menumbuhkan rambut baru yang hitam dan sihat. Ini kerana kandungan Ginseng akan meresap masuk ke dalam kulit kepala dan mengaktifkan sel melanocyte menghasilkan melanin lalu menumbuhkan rambut baru yang hitam.

5. Selamat dan sihat, tanpa pewarna rambut dan bahan kimia, ia kekal hitam dan tidak akan bertukar menjadi warna merah, lantas menjadi produk terbaik utk menggaya rambut.

Arahan Penggunaan: 
1. Memakai sepasang sarung tangan (bahagian akhir kuku anda akan menjadi kelabu oleh bahan aktif tumbuhan semulajadi, tetapi tidak menjejaskan kesihatan sama sekali)
2. Basahkan rambut anda, kemudian mengelap hampir kering dengan tuala.
3. Potong peket pada bahagian atas dan letak di atas bahagian tengah palma tangan
4. Menempatkan syampu ke atas rambut dan menyebarkan keseluruhan rambut selama 7-10 minit seperti penggunaan syampu biasa , dengan membenarkan syampu untuk mencapai akar rambut. Bagi syampu yang terlekat di atas bahagian muka, lapkan dengan kain basah. 
5. Selepas itu, bilas rambut anda dengan air sehingga bersih dan sikat rambut seperti biasa. Hasilnya, rambut hitam yang anggun dan wajah tampak muda.


Cara membeli:
Promosi!
1 peket - rm20 (free postage + sarung tangan)
3 peket - rm50 (free postage + sarung tangan)
1 Kotak (20 peket) - rm250 (free postage)


Wednesday, July 4, 2012

Tempahan : Produk Makanan & Minuman

Updated: 12 Julai 2012

JOM Beli biskut raya moden dan tradisi, kek lapis, kudapan tradisi.. etc..
Tempahan sudah dibuka.. Yang nak makan awal blh la ode skrg!
Check out link Biskut Raya, Kudapan, Kek dan Kordial.


Rangkaian Biskut Raya yang ditawarkan adalah :
1- Granny Series
2- VIP Series
3- All Time Favourite
4- Everlicious
5- Smally Cute
6- Traditionally
7- Tasty Tart

Terima Kasih..

Pelanggan Tetap ada harga istimewa menanti anda!


Setiap tempahan akan dihantar oleh agen/saya sendiri.

charge delivery by hand adalah bermula dari rm5
charge delivery by pos courier bermula dari rm10




Free delivery by hand (Lembah Klang & kawasan berdekatan):
Pembelian customer berjumlah RM300.



Pick up centre :
1)Restoran Rose 911, Kg. Pandan
-- Map rujuk http://ardina2u.blogspot.com
2)Putrajaya Precint 2(office hour)
3)Serdang, Seri Kembangan (alternate weekends).
4)Office dpn Komuter Serdang (office hour)



Booking:
Pembelian agen 20point; setiap order disertakan advance separuh dari jumlah harga.
50% booking, 50% masa ambil; jika cancel ode booking payment akan digunakan utk cover cancellation.

Pembelian customer utk booking rm5; jika cancel ode booking payment will not be returned.


Bagi tempahan raya sila buat selewat2nya minggu ke-2 puasa. 
Penghantaran raya akan dibuat minggu 3/4 puasa.
Bagi yang ingin mengambil sebelum itu boleh dapatkan di lokasi utama kami & agen2 .
namun bagi agen yang jauh mungkin kena tunggu mereka balik ke Kg, jadi hubungi agen utk keterangan lanjut.
Terima Kasih. Kini ianya sudah dijual bermula 7 Julai 2012.


Wednesday, June 27, 2012

Wajah baru Tuala Wanita Susen

Susen Pad dengan wajah baru untuk

Ultra Thick


Heavy Flow


Lebih lanjut boleh lihat sini -> Susen Pad Herba

Monday, May 14, 2012

Sauna Pants





PRODUK TERKINI ~ Sauna Pant
HARGA :RM88.00


SESUAI UNTUK LELAKI DAN WANITA YANG MEMENTINGKAN KECANTIKAN
UKURAN & SAIZ:

28" - 35" SAIZ M
36" - 42" SAIZ L
43" - 47" SAIZ XL
48 & ke atas" SAIZ XXL

WARNA : HITAM


Kebaikan

-Berkesan untuk mengempiskan perut yang buncit
-Dapat menjadikan tubuh lebih kemas dan membentuk semula pinggul secara semulajadi
-Mengecilkan bahagian paha
-Mengecilkan bahagian punggung
-Meningkatkan peredaran darah & metabolism
-Mencantikkan kulit
-Mengecutkan perut, rahim, paha, menyembuhkan luka-luka dalaman, serta menjadikan lebih bertenaga dan cergas untuk ibu lepas bersalin
-Mengurangkan kesakitan anggota badan, sakit urat, sendi, sengal-sengal tulang, menghilangkan tekanan dan perehatan otot.
-Dapat meningkatkan sistem kardiovaskular dan sistem imunisasi badan.


Peringatan

~BASUH SEBELUM GUNA
~BERSIHKAN BADAN SELEPAS MENGGUNAKANNNYA
~TIDAK SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
~TIDAK BULEH GUNA SEMASA TIDUR


Cara Penjagaan

~DIBASUH DENGAN MENGUNAKAN AIR SUAM DAN SIDAI
~ELAKKAN DARI DIJEMUR DI BAWAH MATAHARI


Deskripsi Produk

"Everybody Wants to easily the unnecessary weight and remain in good shape.Now that is
possible to achieve with the Bermuda shorts.wear it during your usual workout or during,
rope skipping,jogging,brisk walking,aerobic dance etc. for a healthy and abundant perspiration.
An effective product to melt away the unnecessary fat around your hips and that guarantees
excellent results with a minimum affort.technical features:Double neoprene covering that's
perspirable and washable.

.All-in-one trimmer for waist hips and thighs.
.Keeps groin and thigh muscles warn through natural body heat to prevent or relieve soreness.
.Light comfortable,can be worn under clothing.
.Step-in garment with tough nylon side zipper and covers the thigh makes dressing quick and easy.
.Increases perspiration while exercising,working or relaxing.
.Helps reduce the bulky water weight in waist area.
.Ideal for jogging,aerobics,jazzercise,trick skiing,boarding,surfing,wind surfing,or jet skiing

Muara - Minyak Habbatul Barakah dengan Ruqyah Mu’jizah



WM : RM 45.00 EM : RM 45.00
Beli 1 set - 4 botol (Layak menjadi ahli)








Muara - Krim Gigi @ Ubat Gigi Cengkih



(150 gm)
WM : RM 10.00 EM : RM 13.00

Kegunaan:
-ubat gigi
-sapu di bahagian kulit yang gatal

Muara - Madu (Madu Lebah Asli)



(400 gm)
WM : RM 33.00 EM : RM 39.00


khasiat madu:
- sumber penambahan makanan semulajadi yang sempurna seperti Zat gula, Zat besi, Pritein, Enzim dan lain-lain.
- menstabilkan kembali tubuh secara semulajadi.
- menambat tenaga hayat (awek muda)
- menambah daya ingatan.
- menigkatkan fungsi otak kanak-kanak

Cara Pemakanan Madu:
Boleh dimakan begitu sahaja atau dicampurkan dengan minuman myGoat.  
Ambil 20 minit sebelum sarapan pagi.

Thursday, April 5, 2012

Lampin Murah : Harga Produk

Updated: 15 JAN 2013
Harga bagi kawasan Liputan (harga mungkin lain sikit bg kaw luar KL/Selangor)

Klik sini untuk TRIAL PEK
**(t) bermaksud trial pek je yg tinggal.



HARGA(RM)
JenisKuantiti
(Keping)
NBSMLXLXXLAvailability
DryPlus A s64, m56, l48, xl40, xxl32-2828272525M,L,XL,XXL
Swissxxl80-----50XXL
Sweety 80, xxl60,-3233353936M(t), XXL(t)
Maman Bnb,s75, m,l,xl803435363944-NB(t),S(t),M(t)
Mpoko @
Europe B
s90,m80,l70,xl54-40404040-S,XL
Mpoko @
Europe A

m56,l50,xl44,xxl30
--38383838M,L,XL
BabyZoom22/m88--10/36---M
Pants Europe AL28,XL28---2929-L,XL
Pull up pants
(Mpoko B)
40----36-XL
Pull up
pants
(Mpoko B)
m56, l48, xl42, xxl40---383838M,XL,XXL
Pull up
pants (Usa)
30----25-XL
Gift Pack35 + (2botol+Wet Wipe)35-----Gift Pack
(a
ny newborn
diaper 35p)
Diaper
(Dewasa)
m10,l10/28--1616/38--M,L
Diaper
(Dewasa)
Pants A
10---26---


 Table: Harga dan Availability size - Harga yg ditawarkan dalam RM: 

Peringatan : Gambar serta harga adalah sebagai panduan kepada pembeli kerana
diapers yang akan dijual bergantung kepada kontena yg sampai ke Malaysia.


* Check for clearance price!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...