Labels

Rangkaian Vitamin SHAKLEE

Rangkaian Vitamin SHAKLEE
Klik Gambar untuk ke blog ardina2u-vitamin4me.blogspot.com : Set penyusuan, set Berpantang​, set Hamil, set Keintiman, set Skincare, set Resdung, set kurus, set Kanak-kana​k dan macam2 lagi.

FROM Ardina2u

Assalamualaikum semua.

Selamat membeli dan meniaga. Terdapat pelbagai produk di Ardina2u untuk anda memilih. Belum cuba belum tahu. Saya di sini turut menyediakan peluang meniaga. Dapatkan keterangan tentang produk pilihan anda di link yang tertera di label menu.

Harga tertera bukan harga pemborong. Sila hubungi saya untuk berurusan.

Setiap produk mempunyai term and condition jika anda berminat berurusan dengan saya.

Hubungi
0102264635 / 019-3733976 / Whatsapp : / Email: ardina5@gmail.com / FB Page: Ardina2u : Biskut Raya
https://www.facebook.com/ardina2uCookies

Wassalam.

p/s: Jenguk2 MONTHLY promosi di Ardina2u. Selamat Bershopping!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Terima Kasih kepada semua yg setia bersama Ardina2u... Jemput like FB Ardina2u.

Wednesday, December 30, 2009

Set Bersalin Leesa Formula

Cara penggunaan confinemum set   |  Set Pakej   |  Produk Info & Harga   |   Pad Lepas Bersalin



Ini info pasal pakej lepas bersalin Leesa Formula
Set bersalin lengkap, eksklusif dan istimewa kerana:-
  • diformulakan mengikut tradisi dan budaya masyarakat Malaysia yang mempercayai khasiat dan keberkesanan ikan haruan, halia dan herba-herba Malaysia.
  • Sgt praktikal kerana ia memberi penjagaan menyeluruh kesihatan dalaman dan kecantikan luaran wanita lepas bersalin.
  • Bermutu tinggi, berkesan dan selamat kerana semua produk telah didaftarkan dengan Kementerian Kesihatan Malaysia dan produk ubatan telah diberikanan nombor pendaftaran MAL.

Set Bersalin Leesa Formula : Cara Penggunaan

Tablet haruan : Sehari sekali 2 biji selepas sarapan pagi.

Tablet prawan : Sehari sekali 2 biji selepas makan malam

Ginger Cream : Sapu pada seluruh badan atau kawasan bermasalah setiap pagi, petang atau sekerap yang diingini. Juga baik untuk kegunaan berurut.

Body Contour Gel : Disapu di perut, pinggang, punggung dan peha selepas mandi pagi dan petang sebelum memakai bengkung

Bengkung Correctuer : Ikat di bahagian perut, bermula dari bawah payudara hingga pinggul

Minyak Telon : Disapu di perut atau mana-mana badan bayi untuk memanaskan dan mencegah kembung.

 

NOTA : Semua produk di dalam set ConfineMum juga sesuai digunakan oleh wanita biasa yang tidak dalam pantang dan lelaki (kecuali table Prawan) yang tidak sesuai untuk lelaki.

Set Bersalin Leesa Formula : Pakej Set

Terdapat 3 set yang ditawarkan di sini.

Set A: Harga 1 set : RM215.00 (Tanpa bengkung)

TABLET HARUAN OMEGA
Harga : RM49.00 (Semenanjung) / RM52.00 (Sabah / Sarawak) – 50 tablet

TABLET PRAWAN
Harga : RM75.00 (Semenanjung) / RM78.00 (Sabah / Sarawak) – 80 tablet

GINGER CONFINE CREAM Saiz : 100gm
Harga : RM55.00 (Semenanjung) / RM58.00 (Sabah / Sarawak) – 80 tablet

BODY CONTOUR GEL Harga : 50gm :
RM30.00 (Semenanjung) / RM33.00 (Sabah / Sarawak)
100gm : RM55.00 (Semenanjung) / RM58.00 (Sabah / Sarawak)

MINYAK TELON
Harga : RM12.00 (Semenanjung) / RM15.00 (Sabah / Sarawak) - 240ml TABLET

 

Set B: Harga 1 set : RM260 (dengan bengkung)

HARUAN HARUAN OMEGA
Harga : RM49.00 (Semenanjung) / RM52.00 (Sabah / Sarawak) – 50 tablet

TABLET PRAWAN
Harga : RM75.00 (Semenanjung) / RM78.00 (Sabah / Sarawak) – 80 tablet

GINGER CONFINE CREAM Saiz : 100gm
Harga : RM55.00 (Semenanjung) / RM58.00 (Sabah / Sarawak) – 80 tablet

BODY CONTOUR GEL Harga : 50gm :
RM30.00 (Semenanjung) / RM33.00 (Sabah / Sarawak)
100gm : RM55.00 (Semenanjung) / RM58.00 (Sabah / Sarawak)

BENGKUNG CORRECTUER - Free Saiz
Harga : RM49.00 (Semenanjung) / RM52.00 (Sabah / Sarawak)

MINYAK TELON
Harga : RM12.00 (Semenanjung) / RM15.00 (Sabah / Sarawak) - 240ml

 

Set C: Harga 1 set : RM350 (dgn bengkung & tungku herba)

HARUAN HARUAN OMEGA
Harga : RM49.00 (Semenanjung) / RM52.00 (Sabah / Sarawak) – 50 tablet

TABLET PRAWAN
Harga : RM75.00 (Semenanjung) / RM78.00 (Sabah / Sarawak) – 80 tablet

GINGER CONFINE CREAM Saiz : 100gm
Harga : RM55.00 (Semenanjung) / RM58.00 (Sabah / Sarawak) – 80 tablet

BODY CONTOUR GEL Harga : 50gm :
RM30.00 (Semenanjung) / RM33.00 (Sabah / Sarawak)
100gm : RM55.00 (Semenanjung) / RM58.00 (Sabah / Sarawak)

BENGKUNG CORRECTUER - Free Saiz
Harga : RM49.00 (Semenanjung) / RM52.00 (Sabah / Sarawak)

MINYAK TELON
Harga : RM12.00 (Semenanjung) / RM15.00 (Sabah / Sarawak) - 240ml

TUNGKU HERBA - 1 UNIT
Harga : RM40.00 (Semenanjung) / RM43.00 (Sabah / Sarawak) -


NOTA: Set Bersalin ini boleh di beli secara berasingan.

Set Bersalin Leesa Formula: Produk & Harga

TABLET HARUAN OMEGA

Ikan haruan mengandungi semua jenis asid amino dan asid lemak yang penting dalam kolagen kulit manusia untuk proses menyembuhkan luka luar dan dalam terutama luka akibat proses bersalin. Dari segi terma perubatan, ikan haruan mempunyai asid arachidonik. Ia akan bergabung dengan asid amino, alanine, proline, argine, serine, leucine dan phenylalanine. Kesemuanya bergabung untuk membantu polypeptide yang bertanggungjawab menyembuh penyakit dan luka.


Kegunaan :

  • Mempercepatkan penyembuhan luka luar dan dalam (terutamanya wanita yang bersalin secara caesarian atau pembedahan.
  • Melegakan luka-luka kecil atau luka jahitan faraj akibat melahirkan
  • Mengandungi semua jenis asid amino dan asid lemak yang penting dalam kolagen kulit manusia
  • Boleh diambil bukan yanya untuk wanita lepas bersalin, malah kanak-kanak, wanita atau lelaki untuk kesihatan badan terutama untuk luka-luka dan selepas pembedahan.

Aturan makan :
Sehari sekali 2 biji selepas sarapan pagi.

Larangan :
Jika penyakit berulang, dapatkan nasihat doktor.
Wanita hamil di larang makan
Simpan di tempat kering pada suhu bilik

Keluaran ini mengandungi ikan haruan
Harga : RM49.00 (Semenanjung) / RM52.00 (Sabah / Sarawak)
– 50 tablet
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL20032525T)

 

 


TABLET PRAWAN

Tablet ibu bersalin yang berperanan seperti ubat periuk ini diformulakan dari herba-herba terpilih Malaysia bagi merawat, memelihara dan memberi ketahanan tubuh badan wanita, terutama selepas melahirkan. Ia berupaya membantu menyiatkan rahim dan sistem dalaman wanita, seterusnya mengembalikan rahsia kewanitaan seperti seorang perawan.

Kandungan :

Akar pokok teja lawang (Cinnamomm inners) Digunakan secara traditional oleh orang melayu sebagai ubat periuk menguatkan rahim seleas bersalin, selain daripada untuk menyembuhkan demam dn penawar racun, lenguh tulang dan menambakan tenaga badan.

Au malam/petai jawa (phyllgathis rotundifolia) Banyak diamalkan oleh wanita bersain dahulu kala untuk mencuci dan melancarkan perjalanan darah selain untukk mnenyegarkan badan dan mengurangkan demam.

Daun keman/ semalu (mimosa pudica) Banyak digunakan secaa tradisi untuk membersihakndarah, melegakan senggugut, melawaskan pembuangan air kecil disamping mengubati batuk, demam dan skit kepala.

Akar serapat (parameria polyneura) Berfungsi mengecutkan dan menyihatkan peranakan selepas bersalin dan mencegah masalah meroyan.

Pinang kotai (agelaea wallichii) Sering digunakan pada zaman dahulu untuk menambah tenga dan menghlangkan pucat dimuka kepada ibu-ibu bersalin. Ia juga berkesan untuk mengatasi sengal sendi dan bisa tulang.

 

Kegunaan :

  • Menguatkan rahim dan mengecutkan kembali saluran peranakan
  • Mencuci darah dan melancarkan perjalanan darah nifas.
  • Melegakan masalah senggugut, melawaskam pembuangan air
  • Mengubati sakit kepala
  • Mencegah masalah meroyan
  • Menambah tenaga dan menghilangkan muka pucat selepas bersalin
  • Menghilangkan sengal sendi dan bisa tulang.
  • Juga sesuai untuk kegunaan harian semua wanita walaupun bukan dalam pantang.

Aturan makan :
Sehari sekali 2 biji selepas makan malam

Larangan :
Jika penyakit berulang, dapatkan nasihat doktor.
Wanita hamil di larang makan

Simpan di tempat kering pada suhu bilik
Harga : RM75.00 (Semenanjung) / RM78.00 (Sabah / Sarawak) – 80 tablet
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (MAL20020630T)


 

GINGER CONFINE CREAM

Krim sapuan dari ekstrak semulajadi halia ini adalah formula ekslusif ConfineMum Leesa Formula. Ia dirumus untuk memberikan kebaikan kepada ramai, terutama wanita dalam pantang berdasarkan amalan penggunaan dan kebudayaan masyarakat malaysia.

Kegunaan :

  • Membuang angin dalam badan
  • Mencegah angin dari memasuki badan
  • Menjana haba dan memberi kehangatan pada badan
  • Mencari dan melancarkan perjalanan darah
  • Memudahkan pencernaan kerana halia yang bersifat karminatif dapat melawan gejala angin dan membantu pencernaan

Digunakan oleh ahli perubatan Greek purba untuk mengubati lumpuh yang berpunca dari ketidak seimbangann lendir dalam badan Perubatan arab dahulu kala menggunakan halia sebabgai ubat perangsang nafsu dan mengubati penyakit gout. Digunakan secara traditional untuk mencegah dariapda pening ketika dan selepas mengandung serta mabuk ketika dalam perjalanan darat atau laut Boleh digunakan oleh kanak-kanak, lelaki dan wanita biasa yang tida berpantang untuk mendapat semua kebaikan diatas

Cara penggunaan :
Sapu pada seluruh badan atau kawasan bermasalah setiap pagi, petang atau sekerap yang diingini. Juga baik untuk kegunaan berurut.

Larangan :
Tidak boleh digunakan ketika mengandung dan ketika datang haid

Saiz :
100gm Harga : RM55.00 (Semenanjung) / RM58.00 (Sabah / Sarawak)

 


BODY CONTOUR GEL

Gel pelangsing terbaik dipasaran, dirumus dai 7 jenis tumbuhan yg sangat berkesan untuk memecahkan lemak dan selulit. Ia disapu sebelum berbengkung bagi mempercepatkan pembakaran lemak dan selulit di kawsan perut bagi merampingkan kembali badan.


Kandungan:

Ekstrak barli : mengurangkan kerengsaan, menguatkan tisu kulit
Ekstrak ivy : membant memecahkan lemak pada asid badan
Butcherbroom : mengaktifkan sistem peredaran mikro dan anti radang
Mushroom : memperbaiki sistem peredaran mikro kulit
Sweet clover : menggalakkan proses awet muda
Lady’s thistle : menggalakkan pembentukan sel baru
Lemon : membantu menegangkan kulit dan otot


Kegunaan:

  • Disapu di perut, pinggang, punggung dan peha sebelum memakai bengkung untuk memecahkan dan membakar lemak, selulit dan lendir yang bertakung di bawah lapisan kulit.
  • Bertindak menegangkan kulit dan otot serta melembutkan kulit
  • Mengurangkan kerengsaan serta menguatkan tisu dan kulit
  • Memperbaiki sistem peredaran mikro kulit

Cara penggunaan :
Disapu di perut, pinggang, punggung dan peha selepas mandi pagi dan petang sebelum memakai bengkung Tidak perlu digosok lama semasa memakai seperti kebanyakan gel lain kerana ia tidak melekit dan mudah meresap Cuci tangan sebaik selepas menyapu gel ini untuk mengelakkan kepanasan yang melekat pada bahagian badan lain. Sesuai juga untuk semua lelaki dan wanita yang tidak berpantang yang ingin mengempiskan perut dan merampingkan pinggang.

Harga :
50gm : RM30.00 (Semenanjung) / RM33.00 (Sabah / Sarawak)
100gm : RM55.00 (Semenanjung) / RM58.00 (Sabah / Sarawak)

 

 


BENGKUNG CORRECTUER

Dibuat cari kain belacu yang tebal tetapi lembut dan selsa dipakai. Dipotong dah dijahit dengan baik sehingga terasa amat selesa dipakai dan terletak kejap di badan, tanpa masalah ia menaik.

Harga :
Free Saiz RM49.00 (semenanjung) / RM52 (Sabah/Sarawak)

 

 


MINYAK TELON

Digunakan secara tradisional untuk mencegah kemasukan angin, melegakan kembung perut serta member rasa hangat kepada perut bayi.

Cara penggunaan :

* Sapukan 5-10 titik pada dada, perut, pinggang dan telapak kaki bayi
* boleh dipakai bila-bila masa terutama selepas mandi dan bila udara sejuk
* Disapu di waktu malam sebelum tidur untuk mengurangkan gejala kencing malam
* Jika bayi kembung atau senak, sapu di bawah lutut hingga kaki serta pusat untuk mempercepatkan penyembuhan.
* Untuk kegunaan luar sahaja


HARGA :
Saiz 240ml
RM12.00 (Semenanjung Malaysia) / RM15.00 (Sabah & Sarawak)

Susen Pad Herba

 

Dapatkan sehingga 50% diskaun dengan menjadi ahli.. Untuk kegunaan jangka masa panjang anda...


Produk & Harga   |   Ciri-ciri   |   Kebaikan & Kelebihan   |  
Testimoni   |   Keratan Akhbar   |   Ingin menjadi agen?

Susen Pad Herba : Produk & Harga **Updated 27 June 2012


Code No. S020 : Pantiliner (20)

Kegunaan Harian

Harga: RM10.50 (20 Pantiliners) 














Fungsi:-

- Demam

- Merawat keputihan
- Selsema
- Lengoh-lengoh
- Scrub Muka/Pencuci Muka (make up remover)
- Merawat jerawat

- Menstabilkan Hormon
- Membantu mengurangkan sengugut ketika haid
- Kesuburan
- Mengering dan dan merawat luka/nanah

- Sembelit
- Kanak-kanak Kembung
- Hilangkan bau kaki
- Boleh merawat buasir
- Sakit pinggang (tampal dibahagian yang sakit)
- Berfungsi seperti kacip fatimah


* Juga sesuai bagi wanita Menopaus bagi menghindari terjadinya fibroid












































Code No. S019 : Tuala Wanita (Heavy Flow)


Kegunaan semasa haid/period
Harga : RM12.50 (10 Pads)


















Wajah baru:









Fungsi : -


- Aliran darah lebihan (Banyak) - terutama pada hari pertama & ke-2
kedatangan haid-
- Menstabilkan hormon datang bulan
- Merapatkan kembali
- Merawat senggugut


* Tukar hanya 1 kali sehari berbanding 3 kali sehari untuk jenama lain
* Tiada kebocoran dan tidak berbau


































Code No. S018 : Tuala Wanita (Ultra Thick / Ultra Tebal)

Harga : RM 10.00 (6 Pads)






Wajah Baru:







Fungsi : -


- Wanita lepas bersalin (dalam nifas)
- Fungsi bertangas, mengecutkan rahim
- Luka cepat sembuh & tidak perlu ditukar selalu
- Buasir
- Lelaki angin pasang
- Lampin pakai buang
















Code No. S002 : Tuala Wanita (Regular Flow) (10)


Kegunaan semasa haid/period

Harga : RM10.00 (10 Pads)












Fungsi :-


- Menstabilkan Hormon datang bulan
- Merapatkan kembali
- Merawat Senggugut
- Bagi mereka yg darah haidnya banyak sila gunakan bermula dari hari
ke-3 dan seterusnya





































Code No. S001 : Tuala Wanita (Overnight / Bermalam)

Kegunaan malam (lebih panjang daripada regular pad)

Harga : RM11.00 (10 Pads)


















Fungsi : -


- Kegunaan semasa haid/period terutama waktu malam
- Menstabilkan hormon datang bulan
- Merapatkan kembali
- Merawat senggugut





























Susen Pad Herba : Ciri-ciri



MEMPERKENALKAN TUALA WANITA BERHERBA (SUSEN)
 

 
- PINGAT EMAS DI PAMERAN PENCIPTAAN ANTARABANGSA 2000 GENEVA
 - ANUGERAH CEMERLANG DI PAMERAN INOVASI KEBANGSAAN 1999
 - NO. HAK CIPTA (PATEN) TAIWAN R.O.C.: 135928
 

 Mempunyai :

 1. LAPISAN LUAR DARI KAPAS ASLI
 Permukaan yg selembut sutera diperbuat dari kapas asli agar kulit terasa kering, bersih dan selesa.
 

 TAHUKAH ANDA?
Pad yang terdapat dipasaran menggunakan bahan peluntur untuk menjadikan permukaan pad tersebut putih dan chemical daripada bahan peluntur itulah yang menyebabkan kegatalan dan kerengsaan pada kulit dibahagian sulit wanita.


 2. CEPAT MERESAP
 Bahan2 yang digunakan utk membuat TUALA WANITA SUSEN adalah daripada bahan bermutu tinggi yang meresap dengan cepat utk memberi perlindungan dan keselesaan yang maksima. Ujian menunjukkan kadar resapan 27.6 kali ganda berbanding tuala wanita biasa (tahan 12 jam).

 2. CEPAT MERESAP
 Bahan2 yang digunakan utk membuat TUALA WANITA SUSEN adalah daripada bahan bermutu tinggi
 yang meresap dengan cepat utk memberi perlindungan dan keselesaan yang maksima.
 Ujian menunjukkan kadar resapan 27.6 kali ganda berbanding tuala wanita biasa.

 3. ULTRA NIPIS
 Sangat nipis, hanya 0.3mm(aliran biasa). Bentuk garisan luarannya amat sesuai utk wanita. Tidak terasa kehadirannya apabila dipakai.

 4. MENGANDUNGI 9 FORMULA KHAS HERBA ASLI
 Kesan utama TUALA WANITA SUSEN adalah disebabkan formula khas herbanya yang sejati dan dipercayai turun temurun.  Satu2nya cara semulajadi utk meringankan bebanan dan tekanan kepada wanita sepanjang tempoh pusingan haid.

 5. KANDUNGAN BIO-TEK DAN ANTI BAKTERIA
 Melalui kajian Bio-Tek terkini,TUALA WANITA SUSEN mengandungi bahan anti bakteria dan cepat meresap.
 Cairan yang keluar dapat meresap dengan pantas jauh ke dalam dan diperangkapkan supaya permukaannya kering.
 Dengan ini bakteria tidak berpeluang utk membiak dan menjadikannya satu perlindungan yang selamat bersih dan selesa.

 6. PELAPIK KHAS TELUS UDARA
 TUALA WANITA SUSEN menggunakan kombinasi bahan asli yang mengandungi resin dan ektrak tumbuh-tumbuhan utk lapisan pelapiknya.  Ianya membentuk gelembung udara halus sebagai kusyen dan ruang udara antara lapisan dan menjadikanya selesa dipakai.  Ujian menunjukkan tiada kesan sebarang toksin dan tahap PHnya adalah 6.6.

 7. SEGAR DAN TIDAK BERBAU
 TUALA WANITA SUSEN telah mendapat Pingat Emas di pameran penciptaan Antarabangsa 2000 di Geneva, Switzerland. Selesa dipakai, menyegarkan, nyaman, berangin spt pudina/methol & tidak mengeluarkan bau.

 8. BUKTI TIDAK BERACUN
 Ujian makmal membuktikan tidak ada plumbum, raksa & lain-lain racun & bahan toksik.

Susen Pad Herba : Kelebihan

 MENURUT MAKLUMBALAS PELANGGAN (TERDIRI DARIPADA LELAKI, KANAK2 DAN WANITA), PRODUK SUSEN TELAH MEMBANTU MEREKA MENGATASI MASALAH INI :-
 

 Membantu:

 ~ Merawat penyakit Angin Pasang (lelaki)
 ~ Merawat semua masalah utama wanita
 ~ Merawat penyakit haid (Putaran haid tidak sempurna / Tidak datang bulan)
 ~ Mengimbangkan sistem haid
 ~ Menstabilkan Hormon
 ~ Mencegah kegatalan, sakit sendi semasa haid
 ~ Membuang toksik dlm badan
 ~ Menghindari pembiakan bakteria di tempat sulit
 ~ Menghindari penyakit & kulat (FUNGUS)
 ~ Menghindari jangkitan di faraj / pundi kencing
 ~ Membuang gumpulan darah dlm uterus
 ~ Mengeringkan luka dgn cepat
 ~ Mencegah sengugut
 ~ Merawat keputihan
 ~ Merawat kekuningan
 ~ Menyedut kotoran yg tersimpan (Memecahkan dan mengeluarkan darah beku dalam rahim)
 ~ Mencegah Kanser (Fibroid / Barah rahim)
 ~ Mencegah & merawat buasir
 ~ Mengecutkan rahim selepas bersalin
 ~ Memulihkan penyakit di bahagian usus
 ~ Merawat dari kembung perut
 ~ Membuang angin
 ~ Susah mengandung
 ~ Merapatkan .
 ~ Merangsang hubungan suami isteri...
 ~ Bau ketika haid
 ~ Lengoh badan ketika haid
 ~ Baran/Emosi tak menentu ketika haid
 ~ Gatal-gatal / berair
 ~ Kencing tak lawas
 ~ Bagi wanita mengandung (4 bulan keatas) digalakkan memakai pantiliners utk merawat masalah keputihan


 Reaksi dari org yang dah berumahtangga selepas menggunakan pad herba ini:-
 
* Tak payah pakai pencuci virginia
 * Tak payah MAKAN JAMU MANJAKANI kerana ia dapat mengetatkan apa yg patut


 Lain-lain kegunaan:
 
~ DIGUNAKAN SEBAGAI PENGGANTI COOL FEVER DGN DAYA SERAPAN PANAS YG TINGGI
 ~ DAPAT MENAHAN SAKIT PINGGANG & SAKIT SARAF BOLEH DIGUNAKAN SEMULA (RECYCLE)
 ~ Boleh tampalkan pada tapak kaki seperti koyok kaki yg ada di pasaran.
 ~ Mengurangkan sakit kepala/migrain dengan meletakkan di dalam tudung utk meresap peluh.
 ~ Scrub Muka/Pencuci Muka (make up remover)
 ~ Merawat jerawat- Menstabilkan Hormon
 ~ Mengering dan dan merawat luka/nanah
 ~ Hilangkan bau kaki
 ~ Sakit lutut (tampal pada lutut, blh mengguna ultra thick pad)
 ~ Sakit gout

 HANYA PERLU TUKAR 1 KALI SEHARI BERBANDING 3 KALI SEHARI UTK JENAMA LAIN....

Susen Pad Herba : Testimoni

Pelanggan Ardina2u


Saya dah cuba beli pantiliner biasa kat luar.  Tak sama la rasanya.  Susen ni berangin dan selesa dipakai.  Rasa selamat sikit.  
exEdar_Syafa  11 Oct 2010


Salam kak.  Susen tu best sgt.... Nak lagiii...Dah takleh hidu tanpanya... Mcmmana nak beli stok utk 40 tahun akan datang ni.. Hehehe..
exEdar_Haz via SMS 12 Oct 2010



Salam kak.  Dah amik dah kat rumah td.  Hepinya.... Tqvm! saya beli yer! Yeay!
exEdar_Haz via SMS 13 Oct 2010






Cerita-cerita dari mulut ke mulut...


 Cerita 1
 Bila dengar testimoni mereka yang memakai Susen pad banyak yang positif.  Ada yang juga yang cuba pada tempat yang tiada dalam katalog pun. Contohnya, ada orang tu kena kanser payu dara..bila dia lekapkan kat bahagian tuh..bahagian keras tu jadi lembut.. yg dah kronik macam bernanah pun dah kering..

 Cerita 2
 Satu kes..pasangan ni dah 5 tahun tak dapat anak.  Suaminya ada angin pasang ,jadi kedua pasangan ini pun cubalah memakai pad ni..Alhamdulillah lepas tuh isteri dia mengandung.  Pada permulaannya suami tidak selesa tetapi bila tengok isterinya dah mengandung semua tu bukan masalah besar lagi.

 Cerita 3
 Ada yang guna sebagai scrub untuk cuci muka bagi masalah jerawat..pun alhamdullillah boleh bantu..

 Cerita 4
 Paling mujarab bagi orang buasir ..

 Cerita 5
 Ada yang tak dapat haid setahun pun insya-Allah boleh dapat selepas memakainya.

 Cerita 6
 Yg sengugut pun boleh menjalani waktu haid dgn tenang dengan memakai pantiliner Susen.

 Cerita 7
 Yang selalu kena pakai tudung lama..kekadang kita berpeluh dan sampai sakit kepala.. Jadi boleh tampal pantiliner kat bahagian atas kepala. Insya-Allah ia dapat menyerap peluh tu. Sakit kepala pun berkurangan.

 Cerita 8
 Ada juga yang sakit lutut menggunakan pad Ultra thick dengan membalut bahagian lutut.

Susen Pad Herba : Keratan Akhbar

Artikel 1
 Harian Metro - 21 November 2005


 "........... Berdasarkan pengalaman wanita yang menggunakan tuala wanita Susen mereka merasa lebih selesa dan kering. Pada masa sama ia turut mengurangkan masalah kegatalan dan senggugut."

 "Susen yang dirumus pada tahap ph 6.6 ini dihasilkan daripada rumusan khas herba tulen ini mempunyai rekaan sangat nipis iaitu 0.3 milimeter untuk aliran biasa.  Permukaannya yang lembut diperbuat daripada kapas asli yang kering, bersih dan selesa..... "

 ".... Penggunaan tuala wanita ini juga membuatkan pengguna berasa seolah-oleh memakai tuala wanita 'berangin', ini kerana tuala wanita berkenaan menggunakan gabungan bahan asli mengandungi resin dan ekstrak tumbuh-tumbuhan untuk lapisan pelapiknya....."

 "Pembungkusan Susen yang 'kedap udara' itu pula menurut Lee, bertujuan menghindari kelembapan pada tuala wanita berkenaan.... Apabila pengguna mendapati bungkusannya menggelembung, ada sesuatu yang tidak kena kerana semua produk Susen termasuk tuala wanita harian atau pantiliner dilengkapi pembungkusan khas bagi mengelakkan ia dimasuki udara."

Peluang Perniagaan : Susen Pad Herba


Berminat ingin menjadi agen?


Dapatkan harga agen bagi pembelian 20pek, 30pek atau >50pek (boleh mix all type).
Harga tidak termasuk kos penghantaran.

Alas Seterika Ajaib

Alas Seterika Ajaib kami adalah produk berkualiti buatan tempatan.
Anda mungkin pernah menemui produk berfungsi serupa yang dijual dengan harga RM10.00 tetapi bagi sesiapa yang telah menggunakan produk berkenaan, anda tentu tahu bahawa ia leceh dipasang dan cepat koyak.

Berbeza dengan alas seterika RM10, Alas Seterika Ajaib kami lebih baik kualitinya dari pelbagai segi.
Ia lebih tebal, lebih anjal, lebih liat dan tahan. Ini kerana kami menggunakan bahan yang lebih baik serta
mempunyai ketumpatan yang jauh lebih tinggi.

Alas Seterika Ajaib juga lebih mudah dipasang kemas kerana ia dilengkapi dengan strapper yang lebih kuat
dan sempurna.

Dengan harga RM35 seunit, Alas Seterika Ajaib kami memang berbaloi dengan kualiti serta ketahanannya. Bak kata orang, menang membeli menang memakai. Malah ramai antara pelanggan serta agen-agen jualan kami adalah mereka yang pernah menggunakan alas seterika RM10.00.

Bagi mereka yang tidak pernah menggunakan "alas seterika ajaib", anda mungkin tidak nampak apakah
kelebihan produk ini. Tetapi bagi mereka yang pernah menggunakan produk "seumpamanya", anda tentu mengakui bahawa ia memang banyak membantu.

Kerja menggosok pakaian menjadi lebih mudah, cepat dan berkesan. Bukan saja jimat masa dan tenaga bahkan anda akan menjadi lebih bersedia untuk melakukan kerja berkenaan. Leceh kerja menggosok hilang apabila anda menggunakan Alas Seterika Ajaib.

Info Tambahan:
Alas Seterika Ajaib merupakan produk yang amat memudahkan kerja-kerja menggosok pakaian. Ia dibuat dari formulasi istimewa busa tahan haba yang berfungsi membalikkan haba seterika yang dikenakan di sebelah atas pakaian semasa menggosok kembali ke bahagian bawah pakaian berkenaan.

Kekenyalan Alas Seterika Ajaib pula membolehkan tekanan yang dikenakan di sebelah atas pakaian kembali di sebelah bawahnya. Ini memberi kesan dua kali seterika dalam satu. Maknanya gosok di sebelah atas, di sebelah bawahnya pun seperti sudah digosok sama.

Sifat kenyal ini juga membolehkan kerja menggosok bahagian butang, manik atau batu di pakaian menjadi begitu mudah dan selamat.

Alas Seterika Ajaib adalah produk keluaran eksklusif. Ia bukan produk pakai buang yang diimport dari China. Formulasi Alas seterika Ajaib kami berkualiti tinggi dan dalam keadaan penggunaan biasa mampu bertahan sehingga tiga tahun. Ia memang satu produk yang amat berbaloi untuk anda beli. Anda akan menggunakannya setiap hari dan berasa amat puashati. Kami telah menjual ribuan unit produk ini tanpa sebarang feed back negatif.

Alas Seterika Ajaib : Harga & Cara Membeli

Berikut adalah cara2 utk mendapatkan alas kami.

*Harga baru (Updated 08 Julai 10) due to rise in postage rate

Ambil Sendiri di Lokasi

Yg ada nak mengambil sendiri di lokasi.
Harga alas jadi RM33 shj. Thanks.. Ada diskaun tuh :) mari2x..

Lokasi
Pos

CARA MENGIRA KOS PEMBUNGKUSAN & PENGHANTARAN
Pos Register
1. Penghantaran dalam Semenanjung, Sabah & Sarawak
1keping : RM 35 + free Postage
2keping : RM 66 + free Postage
3keping : RM 96 + free Postage

Pos Laju
1. Penghantaran dalam Semenanjung
RM 35 + RM 4 (Kos Pembungkusan & Penghantaran)
= RM 39.00 setiap keping
Jadi jika ingin beli 2 kpg harga jadi rm39*2=rm78.


2. Penghantaran dalam Sarawak
RM 35 + RM 6 (Kos Pembungkusan & Penghantaran)
RM 41.00 setiap keping
Jadi jika ingin beli 2 kpg harga jadi rm41*2=rm82.



3. Penghantaran dalam Sabah
RM 35 + RM 8 (Kos Pembungkusan & Penghantaran)
RM 43.00 setiap keping
Jadi jika ingin beli 2 kpg harga jadi rm43*2=rm86.


Pos Parcel : (free postage)
Untuk pembelian borong 5 alas

1)Alamat Semenanjung Melalui Pos Bungkusan: RM150.00
2)Alamat Sabah & Sarawak Melalui Pos Bungkusan: RM155.00


Untuk pembelian borong 10 alas
KOS PENGHANTARAN STOK (SEKOTAK X 10 UNIT)
1)Alamat Semenanjung Melalui Pos Bungkusan: RM255.00
2)Alamat Sabah & Sarawak Melalui Pos Bungkusan: RM265.00

Setiap alas akan dipos
1) Pos laju
Hari Bekerja - Selasa/Khamis (lunch hour)
Sabtu/Ahad (jika sempat). kerana kaunter pos laju tutup awal daripada yg lain.

2) Pos daftar / bungkusan
Sabtu / Ahad kecuali Sabtu first week sebab pos opis tutup.  Tiada penghantaran dilakukan pada Public Holiday.

Setiap order perlu masuk sehari sebelum hari pengeposan.  Ini adalah kerana setiap alas perlu dipek terlebih dahulu.  Bagi pos register/parcel barang tiba 3 hari bekerja atau paling lewat 7 hari bekerja.  Sila maklumkan pihak kami setelah menerima barang anda.
Terima Kasih..

Alas Seterika Ajaib : Demo Produk

Lihatlah demo Alas Seterika Ajaib kami di bawah ini;


Beginilah rupabentuk Alas Seterika Ajaib. Ringkas dan kemas.


Mudah dipasang terus ke meja seterika anda. Atau boleh juga dihamparkan
begitu saja di atas lantai, meja atau
apa saja permukaan yang sesuai dengan keperluan menggosok anda.



Biasanya anda tidak tahu jika seterika anda rosak sehinggalah ia merosakkan
pakaian anda. Namun Alas Seterika Ajaib
boleh membantu. Pasang seterika dan letakkan di atas Alas Seterika Ajaib
untuk beberapa ketika. Jika ia berasap atau
melekat, itu tandanya thermostat seterika anda telah rosak. Jika seterika
anda boleh merosakkan Alas Seterika Ajaib, ia juga
boleh merosakkan pakaian anda.




Fabrik sutera amat cantik dan selesa. Tetapi malangnya
ia agak sukar digosok. Alas Seterika Ajaib bagaikan
direka khusus untuk menggosok sutera. Sebagaimana pakaian lain, anda
cuma perlu menggosok sebelah bahagian untuk mendapat
kemasan dan perapian di kedua-dua belah pakaian sutera anda.




Lihatlah bagaimana kemasnya bahagian bawah lengan
kurung sutera ini walaupun hanya bahagian atas sahaja
yang telah digosok.




Ini pula contoh bahagian kolar kemeja yang belum digosok...




Gosok di bahagian atas sahaja...



Dan presto! Sebelah bawah kolar juga terus kemas dan
rapi.




Lihat bagaimana ia berkesan di bahagian badan kemeja
pula.




Kemaskan kemeja, gosok seperti biasa...




Dan lihat di sebelah belakang! Tidak perlu gosok dua
kali.


-----------------------------------------------------


Lihat pula bagaimana menggosok bahagian butang menjadi
mudah dan selamat dengan Alas Seterika Ajaib..


Apa yang anda perlu lakukan hanyalah gosok di bahagian
sebelah belakang butang...


Dan hasilnya gosokan yang kemas dan rapi, butang juga
tidak rosak. Anda boleh melakukan cara yang sama untuk
menggosok bahagian zip.


Alas Seterika Ajaib juga membuat fabrik anda melekap
ke permukaannya. Anda tidak perlu lagi membuang masa
membetulkan pakaian yang sentiasa mengelungsur jatuh dari
papan seterika ketika menggosok.

Menggosok Tudung
Jika anda menggosok tudung, lipat dua tudung berkenaan
dan gosok sekali untuk merapikan kedua-dua belah
lipatan.
Kemudian padamkan garisan yang terbentuk di tengah
lipatan dengan menggosok sekali di bahagian tersebut.

Alas Seterika Ajaib : Perbandingan

ALAS SETERIKA AJAIB Vs ALAS SETERIKA RM10



Alas Seterika Ajaib Dua Kali Lebih Tebal.


 
Alas Seterika Ajaib Lebih Kemas, Bentuknya
Benar-Benar Selaras Dengan Bentuk Common
Ironing Board. Ia juga dilengkapi Strapper
yang lebih Baik Dan Kukuh.


 
Alas Seterika Ajaib Kemas Apabila Dipasang,
Selesa Digunakan dan Tahan lama.


 
Alas Seterika RM10 Gelebeh Menyebabkan Ia
Leceh Digunakan Dan Akhirnya Cepat Koyak.

 

Selain dari perbezaan yang boleh dilihat, bahan buatan Alas Seterika Ajaib
adalah jauh lebih tumpat, maknanya ia mampu berfungsi dengan lebih baik
dan dalam masa yang sama lebih teguh pula dari segi ketahanan.

Alas Seterika Ajaib juga lebih lembut/gebu, jadi amat selesa digunakan.
Ia juga mengandungi pigmen warna (biru) yang berkualiti tinggi.

 

Alas Seterika Ajaib : Testimoni

Testimoni Pengguna Alas Seterika Ajaib.. 

salam..
yg pernah guna alas seterika ajaib ni blh la kalau nk bg testimoni kat sini...
saya mmg suke pakai alas ni..cepat je kalau nk menggosok2 waktu pagi
sbb pagi baru la nk gosok tudung..
seperti demo tuh kata..
lipat dua tudung kita tuh then gosok,
nnt tgk blh bawah pun dh bergosok..
lepas tuh kita gosok pulak kat bhg yg berlipat td..yg tgh2 tuh..
walah..dh siap..
ardina

jom beli alas sterika...mmg ajaib...MALAS mengosok baju bukan lagi alasan..dulu saya mmg malas nak gosok baju..kalau gosok makan masa lebih satu jam..maklumle..baju kerja hsbn 5 helai..baju kerja sendiri 5 pasang, baju sekolah anak 5 hari..waaa...letih lutut dok berdiri...
sekarang sejak menggunakan alas setrika ajaib ni...sehelai baju terutama baju hsbn sekejap je..baju lelakikan leceh nak gosok..takyah nak sembur2 air...masa dpt dikurangkan..
anis2006

mmg best pon aku dah beli ari tu dgn dia.. dah lama gak le.
tak payah pening2 dah gosok.. 2-3 kali smpai licin.. guna pelapik ni sekali gosok.. je dah licin baju.. mmg puas hati ler.
fiza4ar

fuyyo magic..kalau macam ni gosok sebelah je la..
baju pun tak pudar...Kalau nk lg bagus pakai petua ni..
terbalikkan baju gosok dr dalam..
sms diterima dr salindawati---komen mencuit hati..hehhehe

alas tu memang power...
suke tul..so, org yg mls nak seterika mcm intan ni memang memudahkan keje
YM from intanshafiza

Quote:
Originally Posted by oya_aneh
kakkk..!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
hehehe..iron dah smpai.td pg g amik kat opis nun..
mlm ni ade annual grand meeting kelab usahawan, dah CUBA TRY TEST iron tshirt yg kerenyok giler (ishh xtaula awat kd keronyok sgt tshirt tu)..

THEN!! :roll:
try iron n SUKSEESSS GILA BNGAT rrr!!! fuyoo!! pasni xde alasan lagi utk oya malas iron baju..ehehehe
tq kak,memperkenalkan IRON PAD AJAIB ni..!!
cyg kak!!!
p/s: siap testing rakam dlm hp, pasni leh tunjuk kat kwn2 , lecturer, jiran2, makcik,pakcik, boleh oya jd pemborong lak..!!! hopefully..daaa kakk!!! TQVM :lol: :lol: :lol: :wink:
KPD SAPE2 yg lum dapatkan IRON PAD BEST GILERR ni,meh reramai dapatkan nya dari kak ardina!!!
Oya_aneh

received thru sms:
Best gile alas majik ni. He he.
suella

Quote:
Originally Posted by huder
salam kak dina....
alas dah smpai & dh guna pon..
huhuhu jimat masa aaa...
bestnyeee...
huder

Quote:
Originally Posted by Izan2006
Ardina,
tq semalam saya dapat beli alas seterika ajaib tu....
setelah saya iron baju pagi tadi memang terbukti memudahkan kerja...
so kawan-kawan kalau rase susah nak iron baju belilah alas tu...
ia memang mudah dan menjimatkan masa...
baju yang susah iron pun jadi senang nak iron....
tq....

Quote:
Originally Posted by syaakirin
dah dapat alas seterika pagi ahad, semlm x sempat nak tenet..
k.dina.. saya beli ya....
jimat masa btul iron skrg ni.....

Quote:
Originally Posted by adieja
akhirnya...dapat beli gak alas nie... mmg ajaib... 8) tetib smlm bersemangat 8) :twisted: nak gosok baju...sampai hubby pun naik heran... :mrgreen: senang giler...gosok sebelah...sebelah lagik dah tergosog...tudung pun tak melorot jatuh..elok jer melekat...thank yer dina...kite beli... :mrgreen: :twisted: :P :shock: :lol:

Quote:
Originally Posted by jaa
betul.jaa dah guna.mmg senang sangat dan jimatkan masa.jaa selalu gosoktuk 1mth punya baju(malas..kumpul dan gosok)..mmg best!!!!!!!....tp kan kalo de saiz besau lagi best.papan jaa saiz besau...tp alas ni mmg best!!!!!!!!!

Quote:
Originally Posted by homemaker
punya la lama janji nak bagi testimonial pasal alas seterika tu..ni baru dpt peluang..
sejak ada alas ajaib ni, baju pon dah tak melorot2 lagi atas iron board, kalau tak sambil nak gosok masa tu la kena adjust kedudukan baju..dgn alas ajaib ni mmg jimat masa n cepat nak hilang kedut2 kat baju kemeja keja, rasanya 5 lai kemeja tu tak sampai setengah jam pon dah siap gosok..so tak la stress lagi bila pikir kena gosok baju keja husband hari ahad..hehe! thanks to alas ajaib yg menyenangkan hidup homemaker yg sibuk mcm saya

p/s alas tu mmg very membantu kerja-kerja mgosokku yg banyak itu...
malen


akhirnye dpt jugak alas ajaib nih, balik rumah trus je rajin mengiron.....

ironed baju sekolah anak, baju DH dll - mmg iron sebelah, sebelah lagi teriron.
- baju pun tak menggelongsor.
- kolar baju pun senang je iron.
- gosok tudung pun senang je.
mmg menyenangkan........... beli jangan tak beli.
rohaya3

Quote:
Originally Posted by ummii
Hai kak,

saya dah dapat semalam iron pad tu.dah guna..excited..dalam satu jam dapat iron 5 psg baju kurung & 3 blaus.

tq ye kak.memang jimat masa n tenaga
ummii


Quote:
Originally Posted by LanaLang
lupa lah nak buat review kat sini

alas ni mmg menyenangkan keroje saya...dah la baju terletak elok je kat alas tak jatuh, iron pun cepat....,pendek kata mmg bagus lah
lanalang

Quote:
Originally Posted by deidaa
Salam kak sori baru bls,
sy blk kg.. xde tenet.. huhu!

Alas tu smpai jumaat ptg,
thanks ek, mmg menjadi
deidaa

Quote:
Originally Posted by rwdh
salam ardina...

alas seterika dah selamat terima semalam...sorry lambat inform, coz line tenet ni prob sejak senin lepas...ni baru ok..

baru lepas abis menyerika....mmg berbaloi beli alas ni...jd syok plak serika baju tadi...

tq...
rwdh

Quote:
Originally Posted by ascomel
smpai dah smlm, dah guna, mabeles!
ascomel

Quote:
Originally Posted by jmarc25
salam, alas dah terima.. dah dicuba.. really works!! tq! beli ye!
jmarc25


Slm kak, da trima alas sterika tu, trus wat testing 2 lai baju keje asben..tadaa.btol2 jimat masa n gosok pun smooth jek. Tq sy bli ye.
yas_men <- rcv from sms


2 lah...als ion sy tu lebar n panjang ckt...jdnya sy x leh nak pki getah tucm blh sangku getah utk depan jeyg blakang x leh sangkutdia jd ddk tgh2..apa2 ok ....baju sng dgosok
ashaa


Quote:
Originally Posted by fieza211
salam kakdalina,
ni fieza nk bg testi pas guna seterika ajaib nih..hehe..
gosok kemeja n lengan bj hanye sebelah je..dah licin..
kalo bj kurungkan kalo simpan lama2 mesti ade garis2 kan n konyok..
then bhg garis2 uh kene gosok kasi tekan lama sikit agar xpayah gosok sebelah lg..gitule...
tudung pon same just gosok sebelah je if lipat 2, n gosok line tgh je..
kesimpulannye ..gosok skali je..janji temperature iron uh panas n kene pd material kite utk keberkesanannye..cewahhh!!
ok kak ..tq ya!!
fieza211

Quote:
Originally Posted by iema06
Slm.slmt hr ry kak.semua 7 alas seterika beli dgn akk b4 raya aritu dh hbs.kwn2 kata senang mgosok bj gn alas tu.nk tnya,akak jual lg x sauna pant?berapa rege skrg ye.tq
iema06

Quote:
Originally Posted by atie_ns
salam semua....atie dah guna alas seterika ajaib selama 2 hari.....

so....memang memudahkan keje menggosok pakaian....cepat, senang dan yg penting bagi atie....sekarang teramat la rajinnya bab2 menggosok baju ni...berbaloi2...tak perlu hantar dobi....dan yg buat pintu hati ni terbuka beli alas ajaib ni coz baju kurung ku telah koyak akibat kecuaian budak di kedai dobi di Pantai Dalam...memang frust gila dan mulai dari saat itu telah berjanji tidak akan hantar lagi ke kedai dobi tersebut(sorry, terluah perasaan pulak).....apapun dgn adanya alas ajaib ini kerja ku manjadi mudah, cepat dan kemas..., tq ardina kerana war2kan produk ini....
atie_ns

Alahamdulilah barang dah sampai.....
Adoiii hai mg magic....
dah jadi macam satu keseronokkan pulak nak mengosok...hehehe
Berbaloi dengan harganyer... peh.....
putery8

Quote:
Originally Posted by syakir
salam kak..dah terima alas iron tu ari rabu lepas..mlm tu jer terus gune buat iron baju opis..mmg mabeles n jimat mase..kain pun tak melurut2 lg ke bawah..asben sy pun try gak iron kemeja dia tu..fuhh..suke ati jer pas gune sbb katenyer tang nak iron kolar n butang dah tak berbelit2 wayar seterika tu jdnyer..kire fast n easy la keje ironing kitorang pasni..sy beli ya!!
syakir

dah penah beli alas iron ni
mmg mudah keja iron sya

nak beli lg 2 la...
nak letak kat umah baru 1 ngan umah mentua...
hantamal

alahamdulilah..alas seterika dah sampai dgn selamatnyer..pada 11/10/10

ni pun dah nak abis kekawan beli..
insyaallah klau sambutan mengalakkan hujung bulan ni nak kena oder lagi..
Liezza


salam kak..alas seterika dh sampai semalam..betul la kak..senang nak iron baju..hehehe..apapun terimakasih byk2....saya beli ya...
lin67

salam.
alas seterika dah dpt dah, sorry lambat bgtau... baru masuk wmc hari ni..
baru lega bila dpt yg ori nyer
saya beli ye. terima kasih.

zaibutik

Hezzy Hamzah Testimoni saya: memang best! Made me luv ironing again yeiiii... sbb kain x slide off dp ironing board...esp kain tudung yg licin2...iron pun sekejap je sbb kedut cepat ilang...nyesal tak beli awal2. A must have for everyone esp those who hates ironing! Heheheh.... 

Yati Omar heheee....yg aku beli dgn ko dulu 2 set tu elok lagi Del...haa..ada 5-6 tahun dah kot. Pada yang belum beli Alas Seterika Ajaib ni elok beli...sng nak menggosok..tahan lama lak tu :-D 





Lampin Murah : Trial Pek

Available


Trial Pek - 10kpg each size; otherwise stated

BabyZoo = (M22=rm10)
Sweety = (M22=rm9, XXL18=rm11)
Maman = (NB,S=rm5, M=rm6)
Europe = (S=rm5XL=rm9)
Europe A =
(M56, L50, XL44=rm38)

Swiss@Wiggles = (S,M=rm5, XXL=rm8)

Europe A Pants 28kpg = (
L/XL = rm29)
Europe/USA Pants 10kpg = (L/XL = rm10)
Diaper Dewasa 10kpg= (M = rm16)
Diaper Dewasa 28kpg= (L = rm38)
Diaper Pants Dewasa 10kpg= (L = rm26)


Tidak termasuk kos pos+pembungkusan@ hantar by hand.





Lampin Murah : FAQ (Diaper Rosak)

NOTE: pada new customer sila dapatkan pek percubaan dahulu.
Dan harap dapat memahami diaper gred yang dijual. (Refer Lampin Murah).


Segala pembelian tidak boleh dipulang balik kecuali atas sebab2 tertentu. Harga akan ditolak RM1 dr setiap pek dan kos pemulangan adalah tanggungjawab pembeli.


Sekiranya anda menjumpai diaper rosak/reject di dalam pek Grade B seperti contoh tape sebelah tiada atau leakguard problem- kes seperti ini boleh dipulang. Kumpul keping yang rosak dan pulang semula dan kami akan ganti kepingan lain. (bukan pulang 1 beg).

Tuesday, December 29, 2009

Lampin Murah : FAQ (Europe Bocor)

Antara masalah baru (europe) kes ni jarang2 berlaku tetapi ada...
so kalau ianya berlaku- dealer terima aduan or customer sendiri mengalaminya diharap jangan mengelabah..


kes- bocor

sila pastikan bocor di bahagian mana?

1-kalau bocor bhg tepi (kelengkang)

SEBAB: salah saiz biasa longgar.

PENYELESAIAN: beli sz ikut berat anak. kena sesuaikan jgn sampai longgar.



2- kalau bocor bahagian atas.

SEBAB: salah saiz juga

PENYELESAIAN: anak dh kena tukar sz lebih besar



3-new jarang berlaku.. sbb kita selalu ckp europe min 8 jam max sampai 15 jam. kadang bila customer beli baru pakai sekejap kapas mcm tak serap air.. abis bocor sampai seluar anak kena..dalam 500 pek ada 2-3 pek. so possiblity ada..

kes ni adalah kes SAP. dlm beratus ribu diaper yg dibawa masuk (grd B) dalam satu kontena ada yg betul2 perfect dr segi fizikal tp ada masalah SAP. even kilang tak boleh nak pastikan masalah ini terutama kilang yg pekerja nya kurang pengalaman.

sebagai penjual kita tak buka pek diaper, kalau mcm saya sekali brg sampai 1 lori 300pek+ takan nk buka satu2 tuk pastikan.

so kita tunggu feedback customer.


kalau kes macam ini.. kita nasihatkan customer stop pakai dan pulang kepada saya.. saya akan check dan confirm masalah SAP, saya akan ganti pek baru.

Lampin Murah : Ciri-ciri

C1:Bagaimana ciri-ciri utama diapers tersebut:

Ciri - ciri : Keterangan
  • Cloth Base(CB) : Kain seperti mamipoko/huggies di pasaran Malaysia (lembut)
  • Magic Tape (MT) : Tape yang boleh dipasang berulang kali (kini Jenis PE Tape juga blh dibuka n tutup semula)
  • Leakguard (L) : Membantu mengelak kebocoran
  • Kadar Resapan Yang Tinggi : Kadar resapan yang tinggi membolehkan diaper ini dipakai waktu malam (tidak perlu membeli jenama berbeza). Namun untuk anak yang kencing terlalu kuat disarankan menyalin lampin tersebut sekali lagi sebelum tidur. Bagi yang normal, salin sewaktu mandi petang boleh bertahan sehingga esok pagi)
  • Pinggang Elastik (WB) : Hanya jenis diaper tertentu ada ciri ini.
-------------------------------------------------------------------------------------------------



Ciri-ciri khas BabyZoo diaper
design terkini
1. cartoon animal-Cloth Base, MagicTape, Pencegah Kebocoran, Pinggang Elastik.


Ciri-ciri khas Sweety diaper
design terkini
1. cartoon tom&jerry-Cloth Base, Non MagicTape (but still can open), Pencegah Kebocoran, Pinggang tak Elastik, serapan 12jam ke atas.

Ciri-ciri khas Maman diaper
design terkini
1. maman oren (sample only)-Cloth Base, MagicTape, Pencegah Kebocoran, Pinggang tak Elastik
2. maman bigStich/Bosomi/Stich Hijau/Teddy -Cloth Base, MagicTape, Pencegah Kebocoran, Pinggang Elastik, serapan 8jam ke bawah.

Ciri-ciri khas Europe diaper
design terkini
1. byk jenis - cutting mcm brand huggies, Cloth Base, Strecthable MagicTape, Pencegah Kebocoran, Pinggang tidak Elastik, serapan 12jam ke atas.
2. Pull up pants L,XL,XXL(panduan sz utk pants L(6-9kg), XL(9-12kg), XXL(12-20kg)

Ciri-ciri khas Swiss diaper
design terkini
1. Wiggles/Itik Putih - cutting mcm brand huggies, Cloth Base, MagicTape, Pencegah Kebocoran, Pinggang Elastik, serapan 8 jam ke atas.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Lampin Murah : Tips Kesihatan

Size diapers bergantung kepada berat kanak-kanak :

 



 Size


Berat 


 S


 3 kg - 6 kg


 M


 6 kg - 9 kg


 L


 9 kg - 12 kg


 XL


 12 kg keatas


(* saiz yang dimaksudkan merujuk kepada standard saiz kanak-kanak Malaysia sahaja - bukan di peringkat
antarabangsa)

(* saiz bagi jenama huggies adalah berbeza kerana yang dimaksudkan merujuk kepada standard saiz kanak-kanak Malaysia sahaja - bukan di peringkat antarabangsa)


Penentuan size diapers tidak bergantung pada umur kanak-kanak. Sekiranya kanak-kanak tersebut berusia 1 tahun dengan berat 9kg, dia perlu dipakaikan dengan saiz L. Jika kanak-kanak tersebut berusia 1 tahun dengan berat hanya 7kg, saiz diaper yang sesuai untuknya adalah saiz M. Timbanglah berat anak anda
dan dapatkan saiz diapers yang bersesuaian demi keselesaannya.


Bagi kanak-kanak dengan berat melebihi 15kg, saiz diapers yang bersesuaian adalah XXL. Walau bagaimanapun, kebanyakan kanak-kanak Malaysia (dengan berat 15kg ke atas) telah boleh dilatih untuk ke bilik air dan ia amat digalakkan memandangkan pemakaian diapers yang terlalu lama adalah tidak efektif untuk perkembangan dan pembesaran kanak-kanak.



Sumber dipetik dari :
"Penggunaan Diapers Kanak-kanak" ; kertas kerja yang dibentangkan dalam SEMINAR PENJAGAAN KANAK-KANAK DAN BAYI, 2002.

Lampin Murah : Tips Kesihatan

Diapers Dan Penjagaan Kebersihan

1. Untuk bayi berusia 6 bulan dan ke bawah : jangan biarkan bayi anda memakai diapers melebihi 6 jam tanpa ditukar. Bayi berusia 6 bulan ke bawah memerlukan penjagaan kebersihan 3 kali ganda berbanding bayi
berusia 6 bulan ke atas.


2. Jangan lewat menukar diapers anak anda melebihi 15 minit selepas dia membuang air besar. Ia boleh menjadi punca alahan kulit. Ini kerana apabila najis bayi dibiarkan lama, ia akan bertindak balas dengan air kencing dan
menyebabkan ruam pada kulit bayi terutama yang memakai diapers dari jenis plastik (bukan breathable).


3. Galakkan anak anda ke bilik air sebaik sahaja usianya mencecah 2 tahun. Pemakaian diapers tidak seharusnya berlanjutan. Anak anda perlu dilatih lebih awal untuk memudahkan aturan sistem pembuangan yang baik.


4. Diapers yang baik adalah diapers yang memiliki kadar resapan yang tinggi. Ini kerana setiap titis air kencing yang mengalir di kulit boleh mengundang risiko jangkitan kuman.


5. Jangan taburkan bedak pada alat sulit bayi, terutamanya bayi perempuan kerana ia boleh memudaratkan saluran pembuangan air kecil. Adalah lebih baik menggunakan krim kerana bedak juga boleh mengganggu kadar resapan cecair pada diapers.


Sumber dipetik dari
: "Penggunaan Diapers Kanak-kanak" ; kertas kerja yang dibentangkan dalam
SEMINAR PENJAGAAN KANAK-KANAK DAN BAYI, 2002.

Lampin Murah : Maman



Gambar


Jenis
Maman with Waistbend (BigStich/Stich Hijau/WellRose)
Stok yg adaNB,S,M(t),XL(t) (tertakluk pada design)
Saiz / HargaNB75 - RM32,  S75 - RM33,  M80 - RM36,
L80  - RM40,  XL80 - RM44
Kualiti  *Rujuk ciri-ciri utama diaper di atas
CB*YY
MT*YY
L*YY
WB*YY


Gambar
Jenis
Maman with waistbend (Teddy)
Stok yg ada
tiada stok
Saiz / Harga Teddy : XL80 - RM44
Kualiti  *Rujuk ciri-ciri utama diaper di atas
CB*
Y
MT*Y
L*
Y
WB*
Y
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...