Labels

Rangkaian Vitamin SHAKLEE

Rangkaian Vitamin SHAKLEE
Klik Gambar untuk ke blog ardina2u-vitamin4me.blogspot.com : Set penyusuan, set Berpantang​, set Hamil, set Keintiman, set Skincare, set Resdung, set kurus, set Kanak-kana​k dan macam2 lagi.

FROM Ardina2u

Assalamualaikum semua.

Selamat membeli dan meniaga. Terdapat pelbagai produk di Ardina2u untuk anda memilih. Belum cuba belum tahu. Saya di sini turut menyediakan peluang meniaga. Dapatkan keterangan tentang produk pilihan anda di link yang tertera di label menu.

Harga tertera bukan harga pemborong. Sila hubungi saya untuk berurusan.

Setiap produk mempunyai term and condition jika anda berminat berurusan dengan saya.

Hubungi
0102264635 / 019-3733976 / Whatsapp : / Email: ardina5@gmail.com / FB Page: Ardina2u : Biskut Raya
https://www.facebook.com/ardina2uCookies

Wassalam.

p/s: Jenguk2 MONTHLY promosi di Ardina2u. Selamat Bershopping!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Terima Kasih kepada semua yg setia bersama Ardina2u... Jemput like FB Ardina2u.

Tuesday, January 19, 2010

Score A : FAQ

What is Score A Programme™?

What is "Input Learning™"?

What is "Output Learning™"?

Why do students need Score A Programme™?

Why is eReport Card in Score A Programme™ important?

What are the levels and subjects covered by Score A Programme™?

Will Score A Programme™ burden my children?

Do my children still need Score A Programme™ although they are currently attending tuition classes?

Why does Score A Programme™ focus only on objective-type questions?

Is Score A Programme™ affordable?



What is Score A Programme™?

Score A Programme™ is a fully interactive and effective programme to help students Be Exam Ready And Score A’s™.





What is "Input Learning™"?

"Input Learning™" is putting information into your "Neuron". Reading, studying, listening and memorising are "Input Learning™". Many students only carry out "Input Learning™", that is why they get average marks. To score, you need "Output Learning™".





What is "Output Learning™"?

Output learning™ teaches students on how to apply what they have studied in school through specially prepared assessments in the Score A Programme™ - The Ultimate Output Learning Tool™





Why do students need Score A Programme™?

Score A Programme™ has been carefully designed to provide students with many features to help them prepare for their examinations. With Score A Programme™, students will be able to assess their level of understanding of all subjects or topics that they have been taught in school. Score A Programme™ also allows students unlimited practises to sharpen their examination skills, helps build their confidence, and encourages them to develop a Score-A attitude.





Why is eReport Card in Score A Programme™ important?

eReport Card is a unique feature that gives parents unprecedented first hand knowledge of their children's academic performances. Parents will be well informed of their children's strong and weak subjects even before their children bring home their actual school report card. The eReport Card enables parents to monitor their children's progress at any time convenient to them. Parents then can render assistance, if and when necessary.





What are the levels and subjects covered by Score A Programme™?

Score A Programme™ covers all subjects taught in National schools from Year 1 to Form 3. Score A Programme™ also includes all subjects taught in the National Chinese School The content of Score A Programme™ is in line with the school syllabus and curriculum set by the Ministry of Education, and covers all major government examinations - UPSR & PMR.





Will Score A Programme™ burden my children?

No. Score A Programme™ is not a repetition of "Input Learning" and hence, will not burden your children.





Do my children still need Score A Programme™ although they are currently attending tuition classes?

Yes, because tuition is another form of Input Learning. In fact, Score A Programme™ will complement the tuition classes attended by your children.





Why does Score A Programme™ focus only on objective-type questions?

Because Score A Programme™ applies Output Learning techniques and test students on their level of understanding through multiple-choice questions.The mastering of multiple-choice questions will enable them to do well in the subjective questions.





Is Score A Programme™ affordable?

Yes. Score A Programme™ is easily affordable. Score A Programme™ is very cost effective, and is value for money based on the following features:

Score A Programme™ is priced on a “per family” basis, regardless of the number of school-going children.

Score A Programme™ allows each user unlimited eAssessment and eTrial Exam practise at no extra charge. It is in line with the concept of “Practise Makes perfect”.

Score A Programme™ allows each user access to various school levels.

Score A : What is Score A?

The key to accomplish good grades is Output Learning™ - the ability to retrieve and apply what you have studied or learnt. Many students do only Input Learning - reading, studying, memorising & listening are only Input Learning - that is why students get average marks.


To excel, your children need Output Learning™. Discover how we coach your children using Output Learning™ techniques.


We have invested four years of research and development into this ultimate Output Learning™ tool that has been carefully designed to be in line with the school curriculum set by the Ministry of Education.


We will help and guide your children to - BE EXAM READY & SCORE A's and endeavour the impossible to improve their work. Practice makes perfect. The will to succeed is important but what's even more important is... the will to prepare. Come examination day, your children will sail through the challenge with confidence and Score A's.

Monday, January 18, 2010

Score A : Testimoni

Salam
Just to share few testimoni from parents yg dah guna sistem Score A untuk anak mereka.


sebenarnya,
walaupun saya agen score A
yg saya nk sgt share

saya dulu sekolah asrama
jadi bila saya dgr je score A terus saya kata
wah bagusnya
mudah betui skrg
sebenarnya student2 yg di sekolah2 top
ini la rahsia mereka score dlm exam

cuma score a ni mempermudahkan lagi

saya mmg berani kata benda ni berkesan sbb sekolah saya dulu
(kalau nak tahu sek saya skrg PMR ranking 1st tahun lepas)
apa features dlm score A tu mmg kitorang apply masa kat sek dulu
dulu zaman saya sek 1990-1994
sekolah keluar duit beribu2 utk hire consultan utk ajar benda
yg dh ade dlm score A ni

jadi rebut la peluang ini
selalu kaedah ni sekolah top2 je yg dpt

wassalam
ardina2u


saya tk pernah guna.. tapi tahu juga pasal produk ni...

kawan saya beli produk ni utk anak dia darjah 3 kot kalau tk silap saya....
alhmdulillah...result peksa nye makin bagus...daripada nombor belas2....
peksa final dpt no 2.

kalau kenkwn yg ada anak suka ngadap pc...rsnya mmg elok beli produk ni... sbb sistem pembelajaran dia interaktif..

sure diorg minat... kalau yg tk suke ngadap pc mungkin tkbaper suka kot...
wmc_mayagift
 
 
Sallam,



Sya rasa program nih bagus, sbab sya dapat memantau samada ank sya ikuti program ni atau tdak. Sistem program ini mudah dikendalikan oleh sesiapa pun tambahan pula ada sistem pemberitahuan keputusan melalui sms. Keputusan yg diberikan mmg terperinci dan efisyen.

Anak sya dah tga bulan ikuti program nih dan keputusan penggal pertama pun agak mmberangsangkan. Ank sya start buat program ni slepas ujian bulanan penggal pertama, msa tuh kputusan dia tak brapa best, tpi lpas ikut tuh.. mmg nmpk perubahan sbab guna komputer.

Sya pun disyorkan oleh ibubpa kwan sekelas ank sya, sbab result dia mmg best gler.. so sya tanyer, dia blanja dgn cikgu tusyen mna, lpas tuh sya tau yg di buat program score a nih..

Sya pun cuba kat ank sya, alhamdullilah.. menjadi.
wmc_nieszakmar



Saya menggunakan Score A untuk anak sendiri yg berada dalam Tahun 4 sekarang. Mulanya saya tercari2 tempat tuisyen tapi mengenangkan dahlah pergi sek dari Isnin to Jumaat, dari 7 am to 1 pm, petang sambung pula ke sek agama dari jam 2.15pm to 5.45pm. Ada masa berehat hanya untuk makan dan solat je. Malam sambung buat homework pla, kadang2 sampai jam 11 mlm tak tidur lagi.


Fikir2kan kesiannya..nak hantar tuisyen lagi ..Mana masa zaman kanak2 dia..nak bermain..dan untuk kita juga bermain bersama dia, bermanja2 dgn dia.....Saturday pn kdg2 ada ko-kkurikulum.

Saya tak juga mahu dia spent lebih banyak masa diluar rumah, sedangkan pada saya anak2 seharusnya lebih banyak masa bersama ibu bapa terutama pada usia2 sebegini( sek rendah masih)...Bila mereka dah disek Menengah akan lebih pasti lagi payah untuk melihat mereka di rumah..Pada masa tu mereka rasa dah tak `rugged' nak ikut mak ayah, or terperap kat rumah. So, masa kecik2 ni saya nak spent sebanyak2 masa bersama anak.

So bila saya dapat tahu pasal Score A ni...saya rasa Syukur sangat dia boleh buat latihan, Maths, Eng, Science etc dkt komputer. Saya, dapat tengok2kan dia if dia tak faham. Kadang2 saya pun tak faham or dah tak ingat dah subjek zaman2 sek2 ni...tapi kat situ ada e-Notes, yg bila kita klik ada nota..Kita baca nota tu, dan kita boleh terangkan pada anak kita.

It helps a lot in his study..I am sure, bila dia UPSR, 2 tahun lagi..tak payah bimbang sangat if by now dia dah biasa dengan latihan, komputer dll. Dunia makin canggih, akan datang semua dah pakai komputer kat sekkan.

So, sekarang ni, my son `tuisyen online' in the comfort of home, kita tak risau2, kita juga ada masa dgn dia. Anak sbenarnya appreciate if kita ada selalu dengan mereka. Dia orang ingat tu...especially bila dah besar.
wmc_BahiyahB

Anak saya menggunakan Score A about 2 months before UPSR, untuk ulangkaji sebab I tak hantar dia pergi tuition looking at her timetable yang padat, tak ada masa betul. So, with Score A, balik je rumah, tak payah cakap apa-apa. She will take her bath, makan apa yang ada dulu ke, terus buat Score A. Alhamdulillah, results semakin bagus and she scored 5A's in UPSR. Dia pulak very active in extra curricular activities so alhamdulillah dapat masuk SBP. Now turn adik dia pulak. I always have faith in Score A. Janji kena rajin, memang tak rugi.

wmc_aiden








ScoreA : Demo Produk

Saya ada program terbaru bernama Score A, di mana Erra Fazira sudah pun berdaftar dengannya. Jika anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut sila cuba dibawah ini :

(Saya sendiri dah cuba, ingat mesti saya blh score 100% soklan2 yg diberikan, byk juga careless mistakes saya buat)




You can have a feel of the product at the website : http://www.scorea.com/


And if you want to test it urself, please do and these are the steps :

1) Go to the website : www.scorea.com;

2) Click on the "Demo Online!", at the upper left of the site;

3) At the Demo ID column, type "82828", and then click button "Go";

4) Select the "eTopic" at the left handside;

5) Select the "Select School Level" accordingly;

6) Then select the "Select Subject" according to preferences;

7) "Select Topic" is limited to one topic only due to its demo version;

8) "Select Set" is also limited to one set due to its demo version;

9) Then click "Submit" button; and

10) Just answer the questions (if its wrong, its ok, the system will ask u to answer it again. but marks will be reduced according to the number of attempts made), and lastly, click "Submit Result" button to see the summary.

Sunday, January 17, 2010

Tracking : How to Track your parcel?

This is how you track your no parcel.  Below are the example for parcel that has been delivered.


16 jan 2010
-------------
pos parcel :
Produk : Lampin
1)hp_hafizah (Hulu Langat, Sel) - CD137981304MY (received xx jan 10)

1.  For your information, 16 jan 2010 is the date when I posted the parcel.
2.  Go to web http://www.pos.com.my/V1/main2.asp?c=/v1/TrackTrace/MainTrack.htm
3.  In this example, we posted your product using pos parcel.  So select e-Parcel from the website.
4. Please select type of delivery mode accordingly, if it is written pos register then, you should select PosDaftar.
5.  Then, keyed in the Tracking number : CD137981304MY, then click Track button.
6.  Result Tracking will be displayed.


Bagi pos register/parcel barang tiba 3 hari bekerja atau paling lewat 7 hari bekerja. Sila maklumkan pihak kami setelah menerima barang anda.
 
If your parcel has not arrived yet, please contact Pos Malaysia.
1-300-300-300 and give your tracking no to check the status of the parcel.TQ.

Operating Hours : 8.30 am to 9.30 pm, Monday to Saturday
( except 1st Saturday of the month and Public Holiday )

Fax : 03-5039 9001
E-mail :
csc@pos.com.my
PosLine : 1 300 300 300

Thursday, January 14, 2010

Pengumuman - Agen UPM Serdang

Agen Halim akan berada di UPM Serdang 8-10pm setiap hari Isnin-Jumaat. 
Please order with me first.  TQ.

Free Voucher 10% discount for Japanese food lover!

Bagi setiap pembelian di Ardina2u, anda akan diberikan voucher percuma berupa 10% diskaun atas bil makanan anda di sebuah restaurant Jepun kepunyaan Muslim di Shah Alam.

Promosi ini sehingga 31 Mac 2010 sahaja.  Cepat2x!

Sila beritahu saya jika berminat.  Terima Kasih.

Sunday, January 10, 2010

Pengumuman - Agen Kelantan

Salam,

agen saya akan balik ke Kelantan hujung bulan ini dr (29/1/2010) - (2/1/2010),
sila buat tempahan awal. TQ.

Please call Leen 012-6746116/013-6414345.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...