Selalu nya kek yg hendak diletak di luar akan dibubuh bahan penahan (7 hari tahan)
ini kes2 yg nk bawa dalam flight
Selalunya customer yg beli saya mmg nasihatkan mereka utk terus simpan dlm peti ais, maka blh tahan berbulan2
kek yg dimasukkan dlm peti ais bila dikeluarkan dan dibiarkan sementara di luar...
kek akan lembut semula
Bila kita keluarkan kek dr peti ais, wap akan terbentuk di permukaan bekas (kes simpan dlm bekas kek plastik)
jadi pastikan kita lap air itu supaya tidak terkena kek
kerana kek yg terkena air yg membentuk fungus
Pastikan juga pisau yang digunakan untuk memotong kek tersebut dilap kering.
***part ni yg selalu peniaga lupa nak inform customer
Pastikan juga pisau yang digunakan untuk memotong kek tersebut dilap kering.
***part ni yg selalu peniaga lupa nak inform customer
Satu perkara lagi, jika kita dapati kek itu sudah berfungus sdikit, kita blh buang bahagian yg rosak
dan makan bahagian yg tidak terkena fungus
jangan risau kek lapis seperti dodol juga
jika sudah berfungus buang sahaja bahagian yg ade fungus.
Harap penjelasan ini dapat bantu customer dalam membeli kek lapis.
p/s: Ada kejadian customer saya membuang sampel kek lapis kerana disangka fungus, rupenya2 prune
:)
No comments:
Post a Comment